keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Menita

Täällä on palattu takaisin Suomen kamaralle valittamaan pakkassäistä. Eilen kävin Helsingissä ja väitän että siellä on kyllä vielä kylmempää kuin Turussa!

Kun kerrankin vierailin pääkaupunkiseudulla, niin olihan mun aivan pakko käydä Menitassa. En ollut siellä koskaan ennen käynyt, mutta täytyy sanoa että lankavalikoima oli melkoisen vakuuttava! Jenkkiläisiä lankoja en juuri löytänyt, mutta muuten lankaa oli paljon ja useissa eri sävyissä. Mukaan lähti vain jotain pientä pinkkiä.


Täällä on myös pingotettu villapaitaa ja nyt jännitetään, millainen siitä tulee. Napit pitää vielä ommella kunhan tuo tuosta kuivuu.


Ja sitten vähän käsityötriviaa! Alla on kuva tossuista, jotka sain joululahjaksi suvun tossutaitaitajalta (tarkemmin sanottuna koko mun kahdeksanhenkinen perhe puolisoita ja poikaystäviä ja veljen vauvaa myöten sai samanlaiset tossut). Käsittääkseni nämä on tehty virkkaamalla. Kiinnostaisi tietää, onko joku lukijoista joskus nähnyt tai tehnyt itse vastaavia tossuja ja löytyykö näihin jostain ohjetta?


Tossut ovat aivan superloistavat käytössä. Näitä ei saa puhki kulumallakaan ja lisäksi tossut ovat erittäin lämpimät. Ja mikä jämälankaidea!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samanoloisten tossujen ohje on kirjassa Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta.

Anonyymi kirjoitti...

Ja eikös siinä uudessa Sanna Vatasen "Jämälangasta" -kirjassakin ole tuommoiset tossut?