lauantai 12. joulukuuta 2009

Tonttutouhuja

Helpotuksen huokaus: ne ovat valmiit! Joululahjaksi neulotut iiisot miesten sukat!!


Malli: Toirneach kilt hose, täällä
Lanka: Cascade Yarns 220 Wool
Puikot: 2,5 mm ja 3 mm

Noudatin ohjetta muuten, mutta kilttisukan koristeellisen yläosan jätin neulomatta. Sen sijaan neuloin pienemmillä puikoilla ja pienemmällä silmukkamäärällä ribbiä muutaman sentin. Pohkeen ympärysmitta ja silmukkamäärä ovat samat kuin ohjeessa, mutta vähensin silmukoita nilkkaa varten huomattavasti vähemmän kuin ohje edellytti. Poikaystäväni suvun miehillä on paksut nilkat ja korkeat jalkapöydät :D.Langaksi valitsin aika epäsopivan sukkalankan, johtuen ihan käytännöllisistä syistä (eli siitä, ettei suosikkinettiankakaupassa ollut mitään parempaakaan, mutta halusin kuitenkin tehdä tilauksen sinne muiden ihkulankojen takia :D). Eiköhän tämä lanka kuitenkin kotikäyttöä edes jonkin aikaa kestä. Poikaystävä kävi täällä kylässä ja sovitti sukkaa ja ainakin hänelle se oli ihan sopiva, toivotaan että olisi isällekin.

Toistaiseksi en ole lisännyt sukan yläosaan mitään kuminauhaa. Itselläni ei ole polvimittaisten sukkien käytöstä mitään kokemusta, joten en oikein tiedä pitäisikö sukkiin sellainen virittää vai pysyvätkö ylhäällä ilmankin. Onko pitkiä sukkia käyttäneillä mielipiteitä?

Koukuttamisen tuloksena syntyi tällainen lankojen säilytyskori:


Malli: Clutter control: Stash baskets by Bernat Design Studio, täällä
Lanka: Rowan purelife, väri 981 n. 100 g
Koukku: apua, apua, muistaakseni 3,5 mm

Lankaa jäi vielä yli, joten varmaan jossakin vaiheessa virkkaan toisen, pienemmän säilytyskorin esimerkiksi meikeille. Malli oli todella yksinkertainen, joten koukkuun uskaltaa tämän ohjeen kanssa tarttua vaikka viime kerrasta olisikin kauan aikaa!


Huomatkaa lankakorin taustalla ulkoa paistava aurinko :). Täällä on vielä ihan aurinkoista, syksyistä säätä. Lennän ensi viikon lopulla Suomeen joululomalle ja vähän jo jännittää, kuinka harmaata ja synkkää siellä mahtaakaan olla. Ainakin ovat kuulemma hirveitä pakkasia luvanneet...

4 kommenttia:

Quickstep kirjoitti...

Kivat sukat! Omat kokemukset neulotuista polvareista ovat sekalaiset. Toiset pysyvät hyvin ylhäällä. Toiset löpsyvät ja valahtavat nilkkoihin saman tien. Olen joihinkin polvisukkiin neulonut yläosaan muutaman sentin matkalle ohuen ohutta kuminauhalankaa mukaan. Sellaset sukat eivät nilkkoihin valu. Toi kori näyttää kivalle. Vois itsekin koukutella joku kerta :) Hyvää kotimatkaa ja hyvää joulun odotusta.

Heidi kirjoitti...

Sukissa on tosi kivat värit! Ja lankakori on tyylikäs. Omat keskeneräiset käsityöni asustavat punotussa korissa kirjahyllyn lokerossa :) .

Vilja kirjoitti...

Quickstep: Kiitos! Ehkä jätän kuminauhan toistaiseksi ompelematta ja harkitsen sitä sitten jos sukat näyttävät lahjansaajalla löystyvät ja valuvan. Oikein hyvää joulunodotusta myös sinne!

Heidi: Sinulla näytti olevan kätevä lipastoratkaisu. Lisäksi sellainen lokerikko tarvikkeille, kuin sinun blogissasi näkyi, olisi myös tarpeen täälläkin :)

Jenni kirjoitti...

Nätit sukat.:) Kiitos tuosta koriohjeesta sillä olen ajatellut kans tehdä tollasen korin. Meikeille olisi kyllä kätevä, samoin langoille.:)