maanantai 23. marraskuuta 2009

Mission Impossible

Valmiina yksi sukkapari.


Malli: Pomatomus by Cookie A, saatavana Knittyssa
Lanka: Cherry Tree Hill, Supersock Solids, väri Slate
Puikot: 2,5 mm

Nämä ovat oikein kauniit sukat, mutten oikein tiedä missä raaskin näitä käyttää! Tuo Cherry Tree Hillin lanka on aivan ihanaa neulottavaa ja langan väri on mielestäni hyvin kaunis, vaikkei kovin hyvin kuviin välitykään.

Tällä hetkellä täällä Virkataan! Pitkästä aikaa moniin vuosiin. Piti oikein katsoa netistä, että kuinkas se kiinteä silmukka oikein tehdäänkään.


Lisäksi puikoille pääsi joululahjaprojekti eli otsikon mahdoton tehtävä. Poikaystävän isä vihjaili joskus kesällä, että villasukkiin on tullut reikiä, eikä vaimo osaa hänelle neuloa uusia sukkia. Poikaystävältä kyselin lisätietoja ja sainkin tietää, että isukki käyttää vain polvimittaisia sukkia, ja ongelmana ilmeisesti mummon tai jonkin muun sukulaisen neulomissa sukissa on ollut se, että pitkä ribbivarsi valahtaa aina jossain vaiheessa alas, eikä pysy enää ylhäällä. Olen yleisesti ottaen aika itsekäs neuloja, enkä paljon lahjojen neulomisesta perusta, mutta tässä tapauksessa lahjaneuloja sisälläni ei voinut vastustaa neuloa parin täydellisiä sukkia, jotka pysyisivät ylhäällä.

Ei muuta kuin metsästämään polvimittaisen miehen sukan mallia! Helppoa? Ei todellakaan. Ravelrysta löysin vain kilttisukkia, mutta saahan siitä ihan peruskotisukan, kun vain jättää koristeellisen yläosan pois. Tätä mallia lähdettiin nyt yrittämään. Yläosaan tulee normaali ribbi ja mahdollisesti laitan valmiiseen sukkaan vielä kuminauhan, että sukka pysyisi jalassa. Haastetta projektiin tuo se, ettei koosta ole oikein mitään hajua. Poikaystävän koipi on mitattu ja nyt vaan toivotaan, että isällä ja pojalla olisi samanlainen jalka :D.

4 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Ihanat Pomatomukset! Ja tosiaan, ylipäänsä on vaikeaa löytää hyviä ohjeita miesten sukkiin (standardieni mukaisia, ainakaan) saati sitten pitkävartisiin (!). Kiinnostuksella odotan siis näitä sinun neulomiasi.

Vilja kirjoitti...

Hillanen: Kiitos!
Miesten sukat taitaa olla oma ongelmallinen maailmansa! Saa nyt nähdä mitä tästäkin yrittämisestä oikein tulee..

äiti kirjoitti...

Kauniin kauniit sukat !
-äippä

Quickstep kirjoitti...

Sukat on tosi hienot. Siis upeat. Väri hieno. Kuvio juhlava. Tykkään kovasti :)
Menestystä koukku hommiin. Mä oon niin uuno ja onneton virkkuuhommissa. Kadehdin kaikki jotka osaa koukuttaa.
Ja miesten sukat. Hyvällä alulla näytät olevan.