torstai 12. marraskuuta 2009

Blogikoiran uudet vaatteet

Koska opiskelut pitävän tämän bloggaajan kiireisenä, ei täällä vieläkään ole esiteltävänä mitään valmista neulomusta. Sen sijaan esittelen teille blogikoiran eli rakkaan chihuahuani Urhon, ja samalla vähän käsitöitäkin, sillä kävin viime viikonloppuna Suomessa ja ompelin samalla Urholle uuden talvitakin.

Blogikoira on terrorisoinut minun ja poikaystäväni asuntoa elokuusta 2008 lähtien. Silloisesta suloisesta kilon painoisesta mötkäleestä on kasvanut mies, ikää on nyt yksi vuosi ja viisi kuukautta ja painoa ruhtinaalliset 3,8 kiloa. Tämä kuva sai meidät puolitoista vuotta sitten ajamaan Hankoon katsomaan silloista 6-viikkoista poikapentua:


Meidän koira ei ole koonsa ja luonteensa puolesta mikään ihan tavallinen chihuahua. Voin kertoa että tuon rötkäleen kanssa voi käydä jopa juoksulenkillä ja energiaa tuntuu piisaavaan loputtomasti. Kuulemma vähän liikaakin, ainakin poikaystävän mielestä, joka joutuu hoitamaan koiraa yksin nyt kun minä olen Englannissa. Urho on myös joihinkin muihin pikkukoiriin verrattuna harvinaisen rohkea ja innostunut koira, se ei hauku ihmisille, vaan tervehtii kaikkia iloisella hännänheilutuksella ja märillä pusuilla.

Olen ommellut ja neulonut Urholle takkeja ja villapaitoja pentuajoista lähtien. En vaan näe mitään järkeä alkaa maksaa kaupan koiranvaatteista yli 30 euroa. Koska koiran kasvutahti on yllättänyt omistajansa, useat matkan varrella mentaliteetilla "no tämä takki on Urholle sopiva sen loppuiän" tekemäni takit ovat kaikki jääneet liian pieniksi.

Chihuahua on rotuna erittäin kylmänarka, joten heti kun lämpötila alkaa painua nollaan, tarvitaan jo takki ulkoiluun. Tämä viikonloppuna ompelemani talvitakki on lämmin, koska siinä on fleecevuoren lisäksi vanua välissä. Mallin koiran takkiin olen löytänyt joskus jostain käsityölehdestä ja muokannut sitä sitten pikkuhiljaa Urholle paremmin istuvaksi.
Urho on saanut mammalta myös perinteisen Jussi-neuleen, ja tämä onneksi mahtuu päälle vielä. Nuo muut pieneksi jääneet vaatteet saavat odottaa blogikoiran mahdollista pikkuveljeä ;).

2 kommenttia:

Quickstep kirjoitti...

Vähänks teidän Urho on lutunen. Voi pientä. Hienot on koiralla ulkoilutamineet. Toi pääkalloneule ihan mahti :)

Maija-R kirjoitti...

Onko teillä vähän kovis pikkunen ku sillä on noin mageita kuteita!