sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Vilauttelua

Olen ehkä maailman hitain sukkien neuloja ikinä. Pomatomus-sukat ovat edelleen kesken. Jotenkin mulla vaan meni hermo ohjetaulukon tuijotteluun ja laitoin sukat joksikin aikaa telakalle. Nyt on kuitenkin ensimmäinen sukka päättelyä vailla valmis, joten vilauttelen tässä vähän alustavia kuvia.
Vielä pitäisi neuloa toinen sukka. Yäk, ällöttävää! Tosin se taitaa mennä helpommin, kun on tuo kuvio nyt paremmin päässä. On kakkossukan neulominen silti aika inhottavaa; ensi kerralla neulon sukat samaan aikaan tai kokeilen magic loopia. Tämä on muuten minun ensimmäinen sukkaprojektini sitten yläasteen seiskaluokan pakollisten villisten. Nyt kun neulomiskärpänen monen vuoden tauon jälkeen iski uudelleen, niin en jaksanut mitään perussukkia kutoa vaan tartuin vaan suoraan tuohon Cookien malliin! Enkä tehnyt edes mallitilkkua, mutta onneksi näistä näyttää tulevan sopivan kokoiset.

Sillä välin kun sukat ovat olleet huilaamassa, täällä on tikuteltu muun muassa kauluria. Lanka kuitenkin loppui kesken, eli uutta vyyhtiä odotellessa.


Lisäksi otin puikolle telkkariprojektin eli sen Minimalist-villatakin. Kuvaaminen on täysin turhaa, koska ei tuota mustaa väriä saa kameralla ikuistettua. Se on nyt sitten sininen. Tai harmaa.

6 kommenttia:

äiti kirjoitti...

Aivan tajuttoman hienot sukat !
-mami

Quickstep kirjoitti...

Mamin kanssa samaa mieltä :) Upea sukka. Tollasen neulomiseen meneekin himppusen verran aikaa ja kärsivällisyyttä. Tsemppiä toisen sukan neulomiseen.

Vilja kirjoitti...

Kiitos! Noilla 2.5 mm:n puikoilla neulominen tuntuu välillä kyllä siltä kuin hammastikuilla tikuttaisi menemään. No enköhän sen toisenkin sukan saa joskus valmiiksi.

Hanne kirjoitti...

Ihanat sukat ja tosi kiva väri. Minäkin olen hidas sukanneuloja mutta neulon nykyään aina molemmat yhdellä kertaan magic loop tekniikalla. Voin sanoa että eka pari centtiä on tosi tuskallista ja tulos on kaamean näköinen mutta kunhan vaan pääsee alkuun niin neulominen sujuu tois kivasti kunhan vaan on tarpean pitkä pyöröpuikko.

Tuikku kirjoitti...

2.5mm hammastikku??!!? Halko se on! Täällä tikutetaan 1.75mm tällä hetkellä :D Mutta on kyllä kivat sukat, toista putkeen vaan!

Vilja kirjoitti...

Hanne: Itselläni on magic loop vielä kokeilematta, mutta pitää ehdottomasti seuraavaksi kokeilla. Eiköhän se ala sujumaan jos vähän harjoittelee :)

Tuikku: 2,5 mm on mulle hammastikku :D Mitä sä niistä minipuikoista oikein teet, sukkiako?