sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Syysvärejä

Englannin posti toi minulle vihdoin perjantaina kassillisen lankoja, jotka olin tilannut Scandinavian Knitting Design-nimisestä verkkolankakaupasta. Kyseinen yritys jälleenmyy täällä Englannissa pohjoismaisia lankoja, ennen kaikkea Garnstudion lankoja. Päätin tilata lankaa kerralla vähän enemmän, ja Dropsin langat ovat mukavan edullisia, joten valinta kohdistui tällä kertaa niihin. Värit ovat yllättäen hyvin syksyisiä: mustaa, harmaata ja valkoista. Minulla on jo pitkään ollut mieltymys mustiin ja harmaisiin vaatteisiin, mutta ehkä sitä voisi joskus jotain väriäkin päällensä laittaa.


Tilasin muutaman kerän Drops Alaskaa harmaana ja luonnonvalkoisena.
Valkoinen on erästä huiviprojektia varten ja harmaan langan tilaamisen taustalla oli alun perin isänpäivälahja, mutta saa nyt nähdä, mihin aika riittää. Dropsin uusinta tuotantoa edustaa tämä Merino extra fine-lanka, josta tulee jokin päivä toivottavasti Minimalist cardigan. Tarvitsisin kiperästi mustan, yksinkertaisen käyttöneuletakin, joka sopisi kaikkien asujen kanssa.


Lisäksi tilasin kolme kerää paksua Polarista. Näistä keristä muotoutuu ainakin tämä Dropsin myssy, ja todennäköisesti lankaa riittää myssyn kaveriksi kauluriinkin.


Polarista tikutellaan näillä 10 mm ja 15 mm paksuilla pyöröillä.


Kuten huomaatte, minä en yleensä osta lankaa tietämättä, mitä aion siitä tehdä. Syy on ehkä siinä, ettei neulomiskokemusta ole vielä niin paljon, että osaisin ostaa oikeita lankoja oikeita määriä oikeissa väreissä. Mun neulominen lähtee liikkeelle aina valmiista projektista. Ensin päätän, mitä haluan neuloa ja sitten tutkin ravelrya ja blogeja ja mietin, mikä lanka sopisi projektiin. Ihan eri asia sitten on, valmistuuko ostamistani langoista koskaan suunniteltuja projekteja tai tuleeko niistä ylipäätään koskaan mitään valmista :). Mutta tosiasia on kuitenkin se, että ne langat, jotka lojuvat mulla kaapeissa kuukausi toisensa jälkeen ovat lankoja, jotka olen ostanut lankakaupoissa käydessäni muuten vaan, värin tai jonkin muun syyn takia, tietämättä etukäteen, mitä niistä on tulossa. Ehkä minäkin opin jonain päivänä ymmärtään stashin varsinaisen idean. Tai ehkä en. Ja ehkä se ei olekaan kovin huono asia?

2 kommenttia:

Makepeace75 kirjoitti...

Köh. Mulla on kaapeissa, laatikoissa ja lipastoissa ehkä noin 30 kiloa lankaa -en uskalla tutkia tarkemmin. Hyvin harvalle niistä langoista on olemassa minkäänlaista suunnitelmaa, saati sitten kiveenhakattua sellaista. Lanka nyt vaan on niin ihanaa ja kivaa omistettavaa. ;D No, toisaalta mulla on hyvin luultavasti sopivaa lankaa, jos alkaa yhtäkkiä vaikka sukattaa keskellä yötä. :o)

kirsi kirjoitti...

Ihania lankoja. Jepulis, komppaan Makepeacea, ehkä mun ensimmäisillä langoilla oli joskus joku suunnitelma taustallaan mutta kun niitä alkoi jäädä toteutumatta, alkoi nurkkiin kertyä puserollisen verran sitä ja huivillisen verran tota. Sukkalangat on oikeestaan ainoat viattomat lutuset, yhdestä kerästä tulee aina varmasti omaan jalkaan vaikka pitkätkin sukat.

Stashin voi mieltää aina kulloisenkin tilanteen mukaan, silloin sitä on helpompi puolustaakin, jos joku ihmettelee :) Toisaalta kun hommaa hyviä säilytyskalusteita ei kukaan huomaa mitään ;)