tiistai 26. tammikuuta 2010

Oops, i did it again!


Mitäs sitä siinä oikein onkaan? Ei kai vaan kerä jos toinenkin lisää lankaa? Mun oli aivan pakko päästä koittamaan tätä ihanaa Rowanin unelmaa, kun niin paljon olen kuullut ihmisten sitä ylistävän. Ja lohdutan itseäni nyt sillä tiedolla, että vaikka tämä unelma maksoikin omaisuuden, niin Suomessa se olisi todennäköisesti maksanut vielä enemmän.

Jonkinlaista isohkoa perushuivia lähden näistä neljästä kerästä varmaan neulomaan. Vähän tosin arveluttaa, miltä tuo lanka mahtaa tuntua kaulaa vasten. Minulla on aika herkkä iho, joten yleensä en mohairia valitse, mutta luulen että tämä lanka saattaa kutista vähän vähemmän kuin mohairit yleensä.


Vietän viimeisiä päiviä Englannissa. Halusin antaa kämppiksilleni jotakin pientä, ja mistäpä muustakaan ne mut muistaisi kuin kotikutoisista villasukista!



Malli: Novitan eri villasukkaohjeita mukaillen
Lanka: Novita Nalle Aloevera
Puikot: 3 mm
Menekki: kumpaankin pariin noin yksi kerä

Harmittaa, ettei minulla ollut aikaa neuloa mitään koristeellisimpia sukkia. Myös lankavalinta kaduttaa. Tämä projekti muistutti taas, miksi en yleensä neuo mitään markettilangoista. Nalle-lanka tuntui inhottavalta sormissa, ei neuloutunut tarpeeksi tasaisesti ja kerillä ihan ok:lta vaikuttaneet värit näyttävät nyt valmiissa töissä turhan ärtsyiltä. Tylsän mallin ja kamalan langan ansiosta neulominen oli aikamoista väkisin yrittämistä. Jatkossa en enää aio kiusata itseäni, eli Novitan langat jääkööt kaupan hyllyyn ja seuraavaan sukkaprojektiin tulee vähän jotain muutakin kuin sileää neuletta, it's a promise!

Lahjan mukaan laitoin asianmukaiset hoito-ohjeet ja ei muuta kuin pakettiin!


tiistai 19. tammikuuta 2010

Neuleet eivät neuloudu itsestään

Vietin juuri kolme viikkoa Suomessa joululomalla. Söin suklaata, kävin töissä ja vietin viikon Levin lumisissa maisemissa. Hain kesätöitä, stressasin koulutöistä. Blogin päivittäminen on venynyt, koska minulla on ollut niin kiire.

Vaihto-opiskeluni Englannissa päättyy reilun viikon päästä. Sain tänään kurssityöni tehtyä ja nyt voin hetken hengähtää ennen pakkausrumbaa ja Suomeen paluuta. Työn alla on tällä hetkellä pari paria ihan perussupisuomalaisia villasukkia Nalle-langasta, jotka aion antaa läksiäislahjoiksi kämppiksilleni, kahdelle ihanalle puolalaistytölle, joiden kanssa olen asunut tämän syksyn englantilaisessa omakotitalossa.

Neuletilanne on turhauttava. Turhauttavaa on se, että sukan tikuttaminen tylsistyttää, mutta kun ne on pakko saada valmiiksi. Uutta projektia ei enää kannata aloittaa, vaikka kuinka tekisi mieli. Uutta lankaa ei voi ostaa, koska minulla on jo muutenkin ihan tarpeeksi suuria ongelmia saada maallinen omaisuus siirretyksi takaisin Suomen kamaralle. En ole vielä kertaakaan käynyt yhdessäkään Lontoon lankakaupassa, vaikka asun ihan Lontoon lähellä. Olisi aivan pakko saada nähdä ainakin yksi lankakauppa ennen lähtöä, mutta kuinka voisin olla ostamatta mitään lankaa?

Sitten ne kaikki keskeneräiset työt. Aiemmin esitelty Aspen Neck Cowl on kesken, koska lanka loppui ja uusi kerä odottaa Suomessa. Kotona on viimeisteltäviä neuleita, jotka ovat olleet paitsiossa koko syksyn, kun en ole päässyt niitä viimeistelemään. Lucy Cardigan odottaa, että ompelisin siihen napit kiinni. Tällainen Drops-takki on myös ihan loppusuoralla. Sillä kävi niin onnellinen tuuri, että lanka loppui kesken, kun enää yksi hiha on neulomatta. Samaa värierää tuskin saan enää mistään ja pahoin pelkään että Debbie Blissin Donegal Aran Tweedin kohdalla eri värierissä voi oikeasti olla merkittäviä värieroja. Sama yllätys kävi sen Minimalist cardin kohdalla, ja tilasinkin nyt heti yhden kerän lisää. Mustasta ei toivottavasti värieroa huomaa, toivotaan.

Suomessa odottaa keskeneräisenä myös Silk Kerchief ihanasta Norosta. Joskus kuukausia, kuukausia sitten aloin tahkomaan Venlan Chian ihanaa Biker Vestia 10 mm puikoilla ja siitäkin puuttuu rehellisesti vain jokin yksi silmukka ja yhden sauman päättely, vaikka koko työn neulomiseen meni aikaa varmaan puoli tuntia. Miten ihminen voi olla näin laiska?

Kyllähän näitä neuleprojekteja riittää. Vielä kun saisi jotain joskus valmiiksi asti :D.